Tre seriesegrar under lördagen

• 2 dec 2012

Det blev en bra serielördag för Sollentuna TK då tre av fyra lag vann sina matcher. Herrlaget, F15-laget och Rookielaget var de segrande lagen medan det blev en knapp förlust för P15-laget.

I Edsberg var det tennisfest under lördagen med tre serielag i farten samtidigt. De nio STK-spelarna och tre lagledarna stöttades av publiken vilket skapade en god stämning i hallen. Som vanligt stod kafeterian för goda mackor och korvar till spelarna och åskådarna.

Herrlaget besegrade Lillån TK med 3-1 och ser därmed ut att spela division 3 även nästa säsong. Henrik Åberg vann sin singel bekvämt medan Simon Bergbom och nytillskottet Richard Wernerhjelm fick kriga desto hårdare. Simon förlorade tyvärr en ytterst jämn batalj med 8-10 i det avgörande matchtiebreaket medan Richard grundlade sin seger med att ta hem första set i tiebreak efter att ha räddat en handfull setbollar. Simon och Henrik ordnade sedan segern åt STK genom att stå för en mycket stabil insats i den avslutande dubbeln. Om Mjölby inte tar full pott i sina två sista matcher kommer Herrlaget klara nytt kontrakt även om det skulle bli förlust i sista matchen mot Lidingö TK.

F15-laget fick en tung start i matchen mot Lidingö TK i den inledande dubbeln. Emmy Lindberg och Daniella Mourad hade 9-5 i det avgörande matchtiebreaket men förlorade snöpligt med 9-11. Men laget bet ihop och visade god moral i de två singlarna vilket innebar STK-seger. Daniella vann i två raka set i förstasingeln och Johanna Hallgren stod för samma bedrift på andrasingeln. Starkt av tjejerna som nu har två segrar och en förlust inför den avslutande matchen mot TK Saab.

P15-laget fick tyvärr avsluta serien med 1-3 mot Djursholms TK. Jonas Bergbom och Simon Stenlund förlorade både dubbeln och sina singelmatcher. Jonas mötte en väldigt bra motståndare medan Simon fick ge sig efter två stenhårda set. STK:s seger togs av Gustaf Ström som gjorde en bra match på tredjesingeln. P15-laget skrapade ihop 5 poäng på sina fem matcher och kommer sluta trea eller fyra i division 2 vilket innebär att de stannar kvar till nästa år.

I Näsbypark tog Rookielaget sin första seger för säsongen efter en 4-2-vinst. Hemmalaget hade dock bara en tjej i laget vilket betydde att STK vann ena flicksingeln och flickdubbeln på wo. Erik Larsson och Alina Gustavsson vann sina matcher medan det blev förlust för Gordon Gauffin och Erik/Gordon i dubbeln. I den sista matchen för året möter Rookielaget Ekerö TK.

Grattis till de segrande lagen och tack till alla som kom och hejade i Edsberg!